0
Як роздавати інтернет з телефону 2024
Як роздавати інтернет з телефону 2024 - FindMyPhone

Роздача інтернету зі смартфону: як перевести телефон у режим модему

4G інтернет – це технологія, без якої у сучасному світі вже не обійтися. Стандарт 4G значно покращує повсякденне життя, оскільки мобільний інтернет має високу швидкість та надійність. Щоб отримати швидкий доступ до інформації, безперешкодно спілкуватися через соціальні мережі та месенджери або здійснювати зручні онлайн-покупки, можна просто роздавати мобільний інтернет із телефону. Роздача інтернету можлива на всі пристрої, в яких вбудований модуль Wi-Fi. Така функція смартфонів стає у нагоді, коли інтернет потрібен терміново, але дротовий доступ до нього відсутній. У цій статті ми розповімо, як налаштувати точку доступу на телефоні, як роздати інтернет з телефону на телефон без обмежень, і найголовніше – як використовувати мобільний телефон як модем. Якщо ви не знали про таку функцію або не користувалися нею – саме час розпочати. Таким чином ви зможете вирішити термінові питання роботи або навчання, незалежно від вашого місця розташування.

Які пристрої можна роздавати 4G інтернет з телефону?

Практично будь-який пристрій, який підтримує підключення до інтернету через Wi-Fi, Bluetooth або USB, можна підключити до смартфона, що роздає інтернет.

Інтернет зі смартфона можна роздати на різні пристрої, такі як:

  • Ноутбуки та комп’ютери.
  • Планшети.
  • Інші смартфони.
  • Розумні телевізори та ТБ-приставки.
  • Ігрові консолі.
  • Розумні пристрої та гаджети.
  • Інші пристрої, які підтримують підключення до Інтернету через Wi-Fi.

Як налаштувати режим модему на телефоні

Налаштування режиму модему (або точки доступу) на смартфоні дозволяє роздавати інтернет на інші пристрої. Здавалося б, все досить просто і легко. Однак користувачі часто шукають інформацію на запити «як роздати мобільний інтернет» та «як з телефону роздавати інтернет на комп’ютер». Це може бути пов’язано з різницею підключення для різних операційних систем.

Як увімкнути режим модему на андроїд:

  1. Відкрийте налаштування на вашому пристрої.
  2. Перейдіть до розділу «Мережа та Інтернет» або «Бездротові мережі та мережі» (назви можуть відрізнятися залежно від виробника пристрою та версії Android).
  3. Виберіть «Точка доступу та модем» або «Модем та точка доступу».
  4. Увімкніть точку доступу. Перемістіть тумблер «Мобільна точка доступу» у положення «Увімк.».
  5. Налаштуйте точку доступу. Щоб змінити ім’я мережі (SSID) та пароль, натисніть «Налаштувати точку доступу» або «Налаштування точки доступу». Введіть бажане ім’я мережі та пароль, а потім збережіть зміни.

Як налаштувати точку доступу на iOS:

  1. Відкрийте розділ «Установки» на Вашому пристрої.
  2. Перейдіть до пункту «стільниковий зв’язок» або «стільникові дані».
  3. Виберіть «Режим модему». Перемістіть перемикач «Режим модему» у положення «Увімк.».
  4. Налаштуйте точку доступу. Якщо потрібно, налаштуйте параметри мережі (ім’я мережі та пароль) для захисту вашого підключення.
  5. Після включення режиму модему на вашому смартфоні, інші пристрої зможуть підключитися до точки доступу, використовуючи вказані ім’я мережі та пароль.

Як підключити ноутбук до інтернету через мобільний телефон?

Чи можна поділитись інтернетом з телефону на комп’ютер? Відповідь – однозначно так! Причому зробити це можна декількома способами. Вибирайте, як роздати інтернет із телефону на комп’ютер буде зручніше саме вам.

Як роздати інтернет з телефону через вай фай:

1. На телефоні увімкніть мобільну точку доступу:

  • Для Android: Установки > Мережа та Інтернет > Точка доступу та модем > Мобільна точка доступу > Увімк.
  • Для iOS: Установки > Стільниковий зв’язок > Режим модему > Увімк.

2. На комп’ютері підключіться до мережі: Знайдіть ім’я мережі, вказане на вашому телефоні, у списку доступних мереж Wi-Fi на комп’ютері.
3. Введіть пароль на телефоні.

Роздача інтернету зі смартфона серез USB-кабель:

1. Підключіть телефон до комп’ютера через кабель USB.
2. Увімкніть режим модему на телефоні:

  • Для Android: Установки > Мережа та Інтернет > Точка доступу та модем > USB-модем > Увімк.
  • Для iOS: Установки > Стільниковий зв’язок > Режим модему > Увімк.

Роздаємо інтернет з телефону через Bluetooth:

1. Увімкніть Bluetooth у телефоні: Установки > Bluetooth > Увімк.
2. На комп’ютері увімкніть Bluetooth та сполучіть пристрої: знайдіть телефон у списку доступних Bluetooth пристроїв на комп’ютері та з’єднайте пару.
3. Увімкніть режим модему на телефоні:

  • Для Android: Установки > Мережа та Інтернет > Точка доступу та модем > Bluetooth-модем > Увімк.
  • Для iOS: Установки > Стільниковий зв’язок > Режим модему > Увімк.

Як роздавати інтернет із телефону на телефон?

Щоб роздавати інтернет з одного телефону на інший, вам знадобиться функція Wi-Fi Hotspot на першому телефоні. Зробити це досить просто:

1. Налаштуйте точку доступу на першому телефоні:

  • Для Android: Перейдіть до «Налаштування» > «Мережа та Інтернет» > «Точка доступу та модем» > «Мобільна точка доступу» та увімкніть її. Ви також можете налаштувати ім’я мережі (SSID) та пароль для захисту.
  • Для iOS: Перейдіть до «Параметри» > «Стільниковий зв’язок» > «Режим модему» та увімкніть його. Також можна налаштувати пароль у меню «Параметри режиму модему».

2. Підключіть другий телефон до точки доступу:

  • На другому телефоні знайдіть налаштування Wi-Fi та виберіть ім’я мережі (SSID), яке ви налаштували на першому телефоні. Введіть пароль, якщо його встановлено.
  • Зачекайте, доки другий телефон підключиться до точки доступу першого телефону. Тепер другий телефон повинен мати доступ до Інтернету через перший телефон.

Якщо ви бажаєте користуватися мобільним 4G інтернетом, але не хочете передавати інтернет з телефону на телефон – є вихід із ситуації. Можна підключити мобільний 4G роутер із сім-картою. На сайті Marketnet ви знайдете найкраще рішення для підключення інтернету для будь-якої точки країни.

Як роздавати інтернет із телефону на телевізор?

Щоб роздавати інтернет з телефону на телевізор, потрібно використовувати функцію Wi-Fi Hotspot (точка доступу) на вашому телефоні. Виконайте ці прості дії:

1. Налаштуйте точку доступу на телефоні:

  • Для Android: Перейдіть до «Налаштування» > «Мережа та Інтернет» > «Точка доступу та модем» > «Мобільна точка доступу» та увімкніть її. Налаштуйте ім’я мережі (SSID) та пароль, якщо це необхідно.
  • Для iPhone: Перейдіть до «Параметри» > «Стільниковий зв’язок» > «Режим модему» та увімкніть його. Можливо, потрібно налаштувати пароль у меню «Параметри режиму модему».

2. Налаштуйте Wi-Fi на телевізорі:

  • Увімкніть Wi-Fi на телевізорі та знайдіть доступні мережі Wi-Fi.
  • Виберіть мережу, яку ви налаштували на телефоні, і введіть пароль, якщо потрібно.

3. Підключіть телевізор до точки доступу:

Коли телевізор підключиться до мережі Wi-Fi від телефону, він отримає доступ до інтернету через ваш телефон. Зверніть увагу, що використання мобільного інтернету для стримінгу на телевізорі може використовувати великий обсяг даних, тому переконайтеся, що у вас є достатньо трафіку або підключення до Wi-Fi, щоб уникнути несподіваних рахунків.

 

Відповіді на часті запитання

  • Як роздати інтернет із телефону безкоштовно? Функція роздачі інтернету з телефону безкоштовна, і додаткова тарифікація від оператора не нараховується. Для роздачі інтернету з телефону потрібно активувати точку доступу на вашому телефоні та підключитися до неї Wi-Fi з необхідного вам пристрою.
  • Як роздавати інтернет із телефону на телефон безкоштовно? Роздача мобільного інтернету з телефону на телефон не вимагає додаткових фінансових витрат. Щоб скористатися цією опцією, потрібно активувати точку доступу на одному телефоні та підключитися до неї за допомогою Wi-Fi з іншого телефону.
  • На якому операторі можна роздавати інтернет безкоштовно? В Україні можна безкоштовно роздавати інтернет від будь-якого оператора. У вас є вибір: Київстар, Vodafone та Lifecell.
  • Чи можна постійно роздавати інтернет із телефону? Так, можна постійно роздавати інтернет із телефону, використовуючи функцію точки доступу (Wi-Fi Hotspot), якщо ваш тарифний план дозволяє це робити без обмежень.
  • Де придбати смартфон недорого? Найкраще місце для покупки смартфона – магазин FindMyPhone. Тут ви можете вибрати Apple iPhone будь-якої моделі та телефони від інших відомих брендів за розумною ціною.

Також читайте наші статті «Інтернет без світла – варіанти підключення, інструкції та рекомендації» та «Б/В смартфон – чи варто купувати у 2024 році? “За” та “Проти” купівлі Б/В телефона».

Лайфхаки для швидкого заряду смартфона
Сучасні смартфони оснащені потужним ПЗ та приголомшливими функціями, без яких наразі вже складно уявити життя. За все це ми розплачуємося дуже швидким розрядом батареї, через що доступ до з’язку зникає…
Читати далі
З’явилося прес-зображення новенького OnePlus 11. Дата презентації поки не відома
З джерела німецького інсайдеру @MaxJmb стало відомо, як виглядатиме майбутня модель смартфону бренду OnePlus, а саме - OnePlus 11. Дату презентації пристрою поки що зазначено. Швидше за все смартфон буде…
Читати далі
Інтернет без світла – варіанти підключення, інструкції та рекомендації
Як підключити інтернет без світла — інструкція Відключення світла – одна із головних побутових проблем, з якими стикається Україна вже не перший рік. Країна-агресор регулярно обстрілює енергетичні об'єкти мирних міст…
Читати далі