0
Як отримати 2000 та 3000 грн внутрішнім переселенцям України
Як отримати 2000 та 3000 грн внутрішнім переселенцям України - FindMyPhone

Постраждалі від війни громадяни України мають право на соціальні виплати. Поради в даній статті стосуються громадян, що вимушено покинули свій регіон через активні бойові дії, та які переїхали до іншого населеного пункту, шукаючи безпеку у межах України.

Кожна внутрішньо переміщена особа може отримати грошову допомогу. Щомісячно держава буде нараховувати 2000 грн на дорослих осіб та 3000 грн на дітей. Оформити таку заявку можна через сервіс «Дія».

Хто може розраховувати на грошову допомогу

Отримувати кошти від держави можуть громадяни, які переїхали з території, де відбувалися, або й досі йдуть бойові дії, до безпечніших регіонів України (не стосується тих громадян, що виїхали за кордон).

Виплати доступні для таких областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Волинська, Житомирська, Київська (та місто Київ), Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська.

 

Як отримати 2000 та 3000 грн внутрішнім переселенцям України - FindMyPhone

 

Інструкція до отримання 2000 та 3000 грн онлайн через сервіс «Дія»

Увага! Для оформлення заявки онлайн громадянин України повинен мати або ID-картку (замість паспорта старого зразка), або біометричний закордонний паспорт.

Наразі послуга доступна тільки для осіб, що раніше не мали статусу ВПО. Надалі буде розглядатися закон щодо розширення критеріїв, аби всі внутрішньої переселені особи мали змогу скористатися фінансовою допомогою від держави.

Що потрібно зробити:

  1. Завантажити застосунок «Дія» та авторизуватися в ньому через запропоновані варіанти входу, або оновити «Дію», якщо вона вже була встановлена.
  2. Обрати розділ «Послуги» та перейти до пункту «Отримати статус ВПО» (внутрішньо переміщені особи).
  3. Вказати своє актуальне місцезнаходження (адреса, тощо) та підтвердити це за допомогою геолокації. (Ці дані ніде не розповсюджуються та потрібні лише в якості підтвердження про переїзд).
  4. Якщо ви маєте дітей, потрібно додати до застосунку свідоцтво про народження. На дітей також передбачена окрема фінансова допомога. (Зазвичай свідоцтва про народження дітей додаються автоматично, але якщо цей документ відсутній, його можна додати вручну у розділі «Документи».
  5. Натиснути «Хочу отримати допомогу» та обрати картку «Є-підтримка» для подальшого зарахування коштів.
  6. Обрати вид допомоги, який вам підходить, та надіслати заявку.

 

 

Інструкція до отримання 2000 та 3000 грн офлайн

У разі неможливості оформити виплати онлайн через «Дію», внутрішньо переселені особи можуть оформити фінансову допомогу офлайн.

Для цього потрібно:

  1. Звернутися до ЦНАПу, органу соціального захисту населення або місцевої влади.
  2. Мати при собі документ, що підтверджує наявність громадянства України. Точний перелік документів, що розглядаються державою, можна дізнатися у ЦНАПі за місцем перебування.
  3. Мати документ про місце реєстрації в одній із вказаних вище областей, якщо в паспорті такі дані не зазначені. (Окрім паспорта, місце прописки вказано у військовому квитку, трудовій книжці, посвідченні про право на власність тощо).

 

 

Рейтинг країн з найвищим показником використання криптовалюти: Україна увішла до списку
Аналітична блокчейн компанія Chainalysis провела дослідження, предметом якого стало виявлення країн з найвищим глобальним індексом криптовалют. Перше місце займає США, друге та третє – Україна та Великобританія. Під час дослідження…
Читати далі
Топ-10 смартфонів-лідерів за автономністю. Рейтинг 2022 року
Потужні смартфони з великими можливостями – це добре й таких моделей є велика кількість, але коли справа стосується автономності, коло асортименту звужується. Телефон за своїм призначенням – це портативний пристрій,…
Читати далі
Ведуться роботи над повною українізацією нашого сайту!
Шановні клієнти та відвідувачі нашого сайту! З радістю вітаємо вас у нашому інтернет-магазині. Навіть у такий складний час ми продовжуємо працювати. Наразі ми прийняли однозначне рішення щодо повного переведення контенту…
Читати далі