0
Формат eSIM: переваги та недоліки віртуальної SIM картки
Формат eSIM: переваги та недоліки віртуальної SIM картки - FindMyPhone

Звичайну SIM-картку мобільного оператора знають усі. Час від часу її фізичний формат змінювався за тенденції від більшого до меншому розміру. Згодом картка Sim стала віртуальною й отримала назву «eSIM».

eSIM – це електронна SIM-картка, яка вбудовується у телефон та закріплюється на материнській платі. Тож, видалити її неможливо, встановлюється така картка один раз. Ця зручна функція дає можливість користуватися двома номерами з телефону, у якому передбачено тільки одну фізичну SIM.

У зв’язку з тим, що послуга є відносно новою, підтримують її ще не всі пристрої. Оснащені підтримкою eSIM на сьогодні лише деякі моделі Google Pixel, Apple iPhone (від XR та далі), Samsung Galaxy (Fold, Flip та серія S20), а також Motorola Razr.

Які переваги надає eSIM

  1. Легкість у перепрограмуванні картки сумісними з нею мобільними операторами. Зміна тарифного плану відбувається швидше, ніж у звичайній картці. Також немає потреби у заміні картки.
  2. Можливість використання двох номерів, якщо телефон підтримує тільки одну фізичну картку. При підключенні Esim є два облікових записи, і перехід з одного на інший здійснюється без зайвого переставляння SIM-карткок. Таким чином, віртуальна картку пошкодити неможливо.
  3. Вбудована eSIM не займає додаткового місця у корпусі телефону. Відсутність зайвих отворів підвищує стійкість пристрою до потрапляння вологи та пилу.

Які недоліки має eSIM

Переваг у віртуальної картки багато, але є один ваговий недолік. Справа у тому, що скористатися власною eSIM можна тільки з того пристрою, на який її запрограмовано. Тож, якщо телефон знаходиться у ремонті, номер віртуальної картки буде тимчасово недоступним.

eSIM в Україні

Скористатися послугою та замовити віртуальну картку в Україні вже можливо. Таку послугу надають всі відомі мобільні оператори – Vodafone, Kyivstar та Lifecell. При цьому є можливість як придбати новий віртуальний номер, так і залишити попередній, змінивши фізичну картку на віртуальну. Єдина умова – підтримка цієї послуги пристроєм.

 

Особливості нової ракети Nasa: доліт до Марсу за 45 хвилин замість 1 року
Спеціалісти з Nasa розглядають декілька космічних проектів, щоб за можливістю реалізувати їх у майбутньому. Серед цих проектів і пропозиція від американських вчених, зміст якої полягає у використанні нового ядерного двигуна…
Читати далі
Україна допоможе Естонії створити свою “Дію”
Незабаром в Естонії теж з’явиться Дія. У створенні електронного сховища документів допоможе Україна. Про експорт найкращих практик з цифрової держави розповіли Михайло Федоров – голова Мінцифри України та Крістіан Ярван…
Читати далі
Топ-10 смартфонів-лідерів за автономністю. Рейтинг 2022 року
Потужні смартфони з великими можливостями – це добре й таких моделей є велика кількість, але коли справа стосується автономності, коло асортименту звужується. Телефон за своїм призначенням – це портативний пристрій,…
Читати далі